» Besteld voor 23:00 uur, volgende werkdag verzonden » gratis kaartje en dooswikkel » handgemaakte glutenvrije brownies » €3,95 verzendkosten «

Stukje geschiedenis...

Brownies werden voor het eerst geserveerd op de World's Columbian Exposition in 1893. Een kok in het Palmer House Hotel bedacht de brownies nadat Bertha Palmer hem had gevraagd om een toetje te maken voor de dames die de expositie bezochten. Ze wilde dat dit toetje kleiner zou zijn dan een stukje cake, en makkelijk met de hand kon worden gegeten. De brownies die de kok toen bedacht bevatten walnoten en een glazuur van abrikoos. Het hotel serveert dit type brownie vandaag de dag nog steeds.

 

Het recept van brownies zoals men die tegenwoordig het beste kent, dateert uit 1905. Het verscheen voor het eerst in een editie van The South American Cooking School Cook Book door Fannie Pack. Dit recept was echter een referentie naar kleine chocoladecakejes die individueel werden gebakken in bakvormen, en niet echte brownies. Een tweede recept verscheen in 1907 in Lowney’s Cook Book, geschreven door Maria Willet Howard en gepubliceerd door de Walter M. Lowney Company van Boston. In dit recept wordt een extra ei en meer suiker toegevoegd aan de brownies.  (bron Wikipedia)

 

Maar het basis recept van Dutch Brownies is zelf ontwikkeld en geperfectioneerd in de loop der jaren. Maar dat blijft....... geheim ;)