» Besteld voor 23:00 uur, volgende werkdag verzonden » gratis kaartje en dooswikkel » handgemaakte glutenvrije brownies » €3,95 verzendkosten «

Over Dutch Brownies

Door mijn beroep als banketbakker zag ik regelmatig brownies voorbij komen die eigenlijk niks met brownies te maken hadden.

Eigenlijk hadden die meer de structuur van een cake. Dus ben ik zelf aan de slag gegaan en zo mijn eigen recept ontwikkeld zoals een brownie hoort te zijn. Krokant van buiten en heerlijk smeuïg van binnen. En de Dutch Brownie was geboren!

 

In het begin waren onze brownies en blondies niet glutenvrij, maar al snel hadden we ook een glutenvrije en/of lactosevrije variant met de glutenvrije meelmix van Schär.

En aangezien we steeds meer bestellingen kregen die glutenvrij waren hebben we in 2022 besloten om geheel glutenvrij te gaan zodat we geen kans zouden hebben op kruisbesmetting. Dat bracht alleen maar voordelen met zich mee.

  • Geen kans meer op kruisbesmetting, ook niet met toevoegingen zoals stroopwafels etc.
  • Je proeft er helemaal niks van. Bloem en glutenvrij meelmix zorgt voor de binding en niet de smaak, die zit namelijk in de rijke chocolade van Callebaut en de toevoegingen.
  • Wij hoeven geen extra tijd meer te nemen om alles gescheiden te houden van elkaar en kan er ook niks meer per ongeluk verkeerd gaan.

Al met al een win-win situatie dus!

 

We hadden al Gewoon de Lekkerste brownies van Nederland, en nu hebben we nog steeds Gewoon de Lekkerste glutenvrije brownies van Nederland!

 

Smakelijke groet,

 

Tjeppe Lucassen

Dutch Brownies